Треньорът Горан Иванишевич вярва, че Новак Джокович може да спечели "още много" титли от турнири за Големия шлем. Сръбският тенисист триумфира в неделя на "Ролан Гарос" и заслужи 23-и трофей, което е най-доброто постижение при мъжете. Той може да изравни рекорда на Маргарет Корт не "Уимбълдън".

Иванишевич, бивш шампион от Великобритания, е треньор на Джокович от 2019 насам.

"Това е невероятно постижение. Ще върна лентата до миналата година в Австралия, където се случиха онези неща (забраната за участие за липса на ваксинация). Не знаехме какво ще правим, а днес той е с 23 титли. Това не е и краят", заяви Иванишевич, цитиран от ДПА.

"Съжалявам, че Рафа Надал не беше в Париж. Казвах много преди да стана част от екипа на Новак, че те двамата могат да спечелят повече от 22 титли. 

"Надявам се Рафа  да се завърне и да спечели поне още една, но единственият човек в момента в тура, който може да вземе всички четири трофея в календарната година, е Новак. Той бе на мач от постижението преди две години и сега отново има шанс да го атакува.

"Остава още много, но Големият шлем е и голямата цел. Не знам колко още титли може да спечели Новак, но смятам, че те ще бъдат много".