Новак Джокович надви Каспер Рууд с 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) на финала на Ролан Гарос. Така сърбинът за трети път триумфира в Париж. Това е 23-ата титла от Големия шлем на Джокович, с която се изкачи на върха по спечелени трофеи от Големия шлем, като зад него остана Рафаел Надал с 22.

Първият сет започна ужасно за Новак Джокович и след като допусна пробив, а Каспер Рууд се възползва и дръпна с 3:0. След това играта тръгна гейм за гейм, а бившият №1 в света успя да върне ранния пробив за 3:4, а след това на свое разиграване възстанови паритетата. Стигна се дори до 6:6 и така първият сет се реши от тайбрек. В него сърбинът рано-рано дръпна с 3:0, а след това не изпита сериозни затруднения, за да затвори с 7:1 и да поведе във финала на Ролан Гарос.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Началото на втория сет беше за Джокович, който след като поведе с 3:0, контролираше уверено събитията на корта. Той започна по оптимален начин със сервис-гейм на нула за 1:0. Той направи два добри ретура след това, за да поведе с 30:0 при подаването на норвежеца. И при четвъртата точка за пробив успя да вземе аванс от два гейма. Увереността на Джокович продължи и той увеличи серията си на 3:0 на 15 при следващото си подаване.

Джокович продължаваше да сервира изключително и увеличи броя на асовете си на 6, а норвежеца в тези моменти просто се опитваше да поддържа равновесие. Рууд се справи с нов опит за пробив на опитния си съперник, отразявайки два пъти възможност за ранно приключване. Но това все пак логично се случи с 6:3, когато Джокович затвори с подаване на нула.

Третият сет тръгна далеч по-оспорвано, като той вървеше гейм за гейм. Рууд поведе с 2:1, а след това Джокович отговори с гейм на 0, който приключи с ас на сърбина, и така стигна до 2:2. Норвежецът отново си спечели разиграването, а Ноле не остана по-назад и направи 3:3. Сръбският тенисист успя да стигне до пробив при 5:5, а след това на свое разиграване поведе с 40:0 и имаше три мач бола, които да му донесат титлата в Париж. Първият бе отразен от Рууд, но при следващия Джокович спечели сета и мача, както и титлата в Париж.