Елина Свитолина отказа участие на Откритото първенство по тенис на САЩ. Тя обясни, че не иска да пътува до Ню Йорк за турнира, който започва на 31 август.

"Премислих това от всички страни и реших да пропусна US Open 2020", каза украинката, която е пета в световната ранглиста.

"Искам да благодаря на USTA (Американската тенис асоциация), организаторите на турнира и на WTA, които дадоха възможност на спортистите да вършат работата си и на феновете да гледат тенис. Разбирам колко много усилия влагат в създаването на безопасна среда, но все още не се чувствам достатъчно спокойна за пътуване до САЩ. Аз и моят екип ще бъдем поставени под сериозна опасност", обяви Свитолина в Инстаграм.

Свитолина се превръща във втората представителка на топ 10, която няма да видим на "Флъшинг Медоус" след водачката в световната ранглиста Ашли Барти. Освен тях, други които няма да заминат за Голямата ябълка са Кики Бертенс, Светлана Кузнецова, Юлия Гьоргес, Ван Циан и Анастасия Павлюченкова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.