Бившият британски тенисист Тим Хенман засипа с похвали световния № 1 Новак Джокович.

Ноле определено не изживява най-приятните си дни до този момент на Australian Open, но въпреки трудностите той вече е част от 1/4-финалите на надпреварата.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Утре сърбинът ще се изправи за място сред най-добрите 4 срещу намиращия се в доста добра форма Александър Зверев. Очакванията са за интересен мач, но според бившият №4 в световната ранглиста 17-кратният носител на титли от Големия Шлем има всички шансове да спечели нов трофей в края на седмицата.

„Турнирът за Новак не върви никак лесно и той самият преживява доста неприятни емоции. Всичко започна в мача му срещу Фриц, с тази неприятна контузия, но виждаме, че каквото и да се случва, той се справя. Справя се и продължава напред. Дори и вчера срещу Раонич, колкото и тежко да беше, Новак успя да затвори мача в 4 сета. Според мен, третата част реши срещата, защото там сръбският тенисист беше повече от убедителен. Ще е трудно за Джокович, няма съмнение в това, аз далеч не мисля, че неприятностите за него са приключили, но за момента ни показва, че успешно преодолява всичко. Моето мнение е, че Джокович има сили отново да триумфира в Австралия, но това зависи от много фактори. Утрешният мач с Александър Зверев е поредният сериозен тест, през който Ноле трябва да премине“, завърши четирикратният 1/2-финалист на Уимбълдън.