Най-добрият български тенисист Григор Димитров вярва, че може да спечели турнир от Големия шлем, ако успее да направи "последната крачка".

Димитров вече два пъти достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година, като именно преди два сезона в Мелбърн беше най-близо до финал, на загуби драматично в пет сета от испанеца Рафаел Надал.

След това той записа първа титла от сериите "Мастърс", когато триумфира в Синсинати, а през ноември 2017 година достигна до най-значимия си трофей на Финалния турнир на АТП в Лондон, за да се изкачи на третото място в световната ранглиста.

След колеблив сезон през 2018 година, той обаче падна до 21-то място.

"Доказал съм, че мога да се справям добре. Печелил съм съм големи турнири като в Синсинати, няколко пъти съм бил на четвъртфинали и на полуфиналите в Шлема. Остава да направя следващата крачка.
Колко далеч съм от титла от Шлема? Щеше ми се да мога да го кажа, но когато се готвиш всеки ден и влагаш всичките си усилия, това е най-важното. Просто никога не знаеш през коя седмица или кой турнир ще бъдат твоите. Трябва да продължа да правя точните неща, за тренирам правилно и да бъда добър с хората. Свърши си работата като човек и успехът ще дойде. Това е което искам да правя. Да играя тенис е мой личен избор, така че дали съм номер 3 в света, 4 или 5 или 50, това няма да ме промени като личност", заяви Димитров.

"Но, разбира се, искам да се представям още по-добре, да се завърна в топ 10 и дори да стигна още по-напред, отколкото съм бил досега. Трябва да правя всичко стъпка по стъпка, да започна отново да печеля големи мачове и титли, а с това ще нещата ще се наредят", коментира още Григор Димитров.

Българинът стартира с успех в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, а утре ще играе във втория кръг срещу уругваеца Пабло Куевас. /БТА