Григор Димитров ще започне участието си на Откритото първенство на Австралия рано сутринта в понеделник. Мачът на българския тенисист с Янко Типсаревич от Сърбия е насрочен за втори в дневната сесия на Корт 1573, носещ името на марка китайски ликьор, който е сред новите спонсори на надпреварата.

Първият двубой на корта между французойките Каролин Гарсия и Джесика Понше започва в 2:00 часа българско време, което означава, че срещата на Григор трябва да стартира около 3:30-4:00 часа.

Димитров се е изправял пет пъти срещу опитния Типсаревич до този момент, като има само една победа в тези мачове.

Четири от срещите им обаче са изиграни до 2013-та година, а последният им двубой е от турнира в Куинс през 2016-та година, когато сърбинът печели в три сета. Типсаревич имаше множество проблеми с контузии в последните години, като през миналата година не е изигра нито един мач, а за последно е играл повече от 20 мача в един сезон през 2013.

„През последните месеци не постигнах тези резултати, на които се надявах и очаквах“, коментира Димитров преди старта си на  на Откритото първенство на Австралия.

„Напоследък тренирах много здраво и вече всичко е нормално“, добави той.

„Не приемам нищо за дадено. С течение на годините започвам да оценявам все повече всеки един мач на корта“, каза още Димитров.