Григор Димитров има всички шансове да спечели титлата в Мелбърн! Това е мнението на човека, който най-добре го познава и следи изявите му в последните месеци - треньорът Дани Валверду. 

Той даде обширно интервю пред изданието TDG в Швейцария, където живее от доста време. Според него, самият българин го кара да работят отвъд лимита на издръжливостта, за да преследва целите си и това впечатлява венецуелеца. 

"Всичко върви страхотно! Определено мисля, е Григор може да победи тук и да вземе титлата. Той има всички необходими трикове в ръкава си, за да го направи, въпреки че летвата е вдигната много високо."

Шампионка от Уимбълдън за Гришо: Явно здравата работа се отплаща

Ще стигне ли Григор Димитров до финал на Australian Open? Гласувай в нашата анкета!

Анализаторите: И Надал, и Раонич са по силите на Григор, можем да мечтаем за финал!

Смела прогноза на Виландер: Григор може да стане шампион

"Вярвам в него изключително много. Той искаше промяна в живота си, промяна в начина, по който играе. Обратно на впечатлението, което някои хора имат за него, сърцето му тупти с тениса. Дори съм изненадан колко много."

"Изненадан съм и колко много може да понесе тялото му от натоварванията, на които го подлагам. И става въпрос за физическа и психологическа издръжливост. Той приема всяко едно предизвикателство."

"Досега повечето промени в професионалния му път са били продиктувани от щаба му, но последната е по негово желание. Той го искаше и моята работа като треньор е да му покажа какво е най-добре за него. Не ми е работа да се бъркам в личния му живот, но определено е пораснал изключително много", сподели Валверду пред изданието. 

Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции! Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!
Споделяй с нас с хаштаг #gong !