Григор Димитров за първи път в своята кариера ще се изправи срещу Стефанос Циципас и сподели, че очаква мача от осминафиналите на Ролан Гарос с нетърпение. Българинът призна, че не знае много за 22-годишния грък извън корта, макар да е наблюдавал играта му. Това не е проблем – бившият №3 ще се концентрира върху себе си и своето представяне.

БГНЕС
13 снимки

„Не знам много за него извън корта, ако трябва да съм честен. Със сигурност съм го гледал как играе в доста мачове. Да, той постигна много, много добри резултати. Играе добър тенис на всяка една настилка“, сподели Григор на пресконференцията си в Париж.

Вчера Димитров за първи път в своята кариера се класира за осминафиналите на Ролан Гарос. Първата ни ракета надделя над 101-ия в света Роберто Карбайес Баена, който се оттегли поради физически дискомфорт при резултат 1-6 3-6 от своя гледна точка. Допреди това обаче българинът напълно контролираше двубоя – допускаше по-малко грешки, показа солиден сервис, завършваше от всякакви позиции на корта, играеше разнообразно и това го изстреля към успеха.