Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа експресна победа над Том Пол в първия кръг на US Open. Родната ракета се наложи с 3:0 (6:4; 6:3; 6:1) и се класира за втория кръг на надпреварата.

„Старая се да се концентриран върху всяка една точка, да се абстрахирам от това какво се е случили и какво предстои да се случи. Имах добър план и мисля, че успях да го реализирам. Да, наистина в началото на годината срещнах  Том Пол в Австралия, но този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт“, коментира Григор Димитров след мача, носейки задължителната маска, която бе с българския флаг.

Следващото препятствие пред Григор Димитров е Мартон Фучович. Преди няколко дни Григор загуби от този съперник на Мастърса в Ню Йорк.

„Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг.“

Oще по темата:

Григор взе сладък реванш от американец на US Open и продължава напред