Григор Димитров разби Томи Пол с 3:0 (6:4; 6:3; 6:1) и се класира за втория кръг на US Open. Българинът взе сладък реванш от американеца за драматичното си отпадане на Australian open през тази година. Първата ни ракета не остави шанс на съперника си и с лекота го преодоля. В следващия кръг Димитров ще срещне победителя от двойката Мартон Фучович и Уго Делиен.

I сет

Американецът сервираше първи. Българинът успя да си спечели ранна точка за пробив, която в крайна сметка материализира и стартира по отличен начин. Поставеният под №14 в схемата започна добре подаването си и набързо излезе с актив от 30:0. Последваха нови добри разигравания и Григор поведе с 2:0, затвърждавайки пробива си. В третия гейм Томи Пол стартира по-добре и поведе с 30:0, след което Димитров изравни. Последва дълго разиграване, което в крайна сметка бе спечелено от американеца. Това вдъхна увереност в него и той успя да спечели подаването си, намалявайки резултата.

Димитров не започна добре при подаването си в четвъртия гейм, допускайки Пол да поведе с 15:40. Българинът трябваше да спасява две точки за пробив, като не сгреши при сервиса си и успя да изравни – 40:40. В този четвърти гейм Григор продължи да изпитва трудности и допусна още една точка за пробив, която отново успя да спаси. Все пак Димитров не позволи на Пол да се доближи до повече възможности за пробив и поведе с 3:1. В петия гейм американецът сервира добре и набързо поведе с 30:0, но Григор успя да намали, а при следващото подаване на Пол се стигна и до равенство. В крайна сметка Димитров не успя да се противопостави и американецът намали резултата.

В шестия гейм Григор стартира добре, като излезе на мрежата и принуди Пол да играе на форхенд със сила, който излезе в аут. Димитров допусна двойна грешка при второто си подаване. Българинът след това сгреши воле от отлична позиция, давайки предимство на Пол. Последва нов лош удар и това означаваше нова точка за пробив за американеца. Димитров успя да спаси едната точка с отличен сервис. Григор направи добро разиграване и с атака на мрежата възстанови равенството. Последва нова точка за пробив за Пол, но българинът успя бързо да стигне до 40:40. Димитров не допусна повече грешки в гейма и поведе с 4:2.

Томи Пол успя да спечели подаването си в седми гейм. В осмия Димитров сервираше с нов комплект топки и започна добре, след което допусна непредизвикана грешка, пращайки топката в мрежата. Последваха две точки бе разиграване за българина. При решителната точка, Димитров не трепна и с атрактивен смаш поведе с 5:3.

При подаването си Томи Пол показа несигурност, въпреки че реализира точка от светкавичен форхенд. Григор показа добра игра от линията и стигна до два сетбола. Американецът отговори с мощен ас по правата. При следващото си подаване Пол трябваше да разчита на втори сервис, но българинът не успя да се възползва от това предимство и пресили форхенда, при което топката излезе в аут. Григор получи нов сетбол, след като Пол сгреши от бекхенд, но американецът заби нов ас. Последва нов добър сервис и Димитров трябваше да се връща в гейма, но след сгрешен бекхенд, Пол намали резултата.

Григор сервираше за сета и стартира с отличен сервис по диагонала. При второто си подаване българинът трябваше да играе след втори сервис, което го затрудни и сгреши на бекхенд. Но това не му попречи с нови два добри сервиса да си осигури 2 сетбола. Още първият бе завършен и Григор поведе с 1:0.

II сет

Вторият сет стартира отново с подаване на Томи Пол. При първите два сервиса се стигна до размяна на точки, след което американецът спечели аванс от 30:15. При следващото си подаване показа леко притеснение и несигурност, което се видя при сгрешената къса. Последва добър форхенд на Димитров, който му осигури точка за пробив. От много сложна позиция при следващото подаване на Пол, Григор спаси отлично една топка, след което елегантно прехвърли противника си и спечели откриващия гейм на втория сет.

Димитров стартира добре и стартира набързо с 30:0. Българинът продължи да показва добра успеваемост на първи сервис и с ас увеличи преднината си на 40:0. Пол върна една точка, но след добър сечен сервис и драй воле Григор поведе с 2:0. Американецът показа нервност в третия гейм, като често прибягваше до силни форхенди. Димитров заложи отново на спокойна игра, но Пол успя да направи аванс от 40:15. Последва двойна грешка на американеца, но българинът сгреши една ниска топка, запращайки я в мрежата и резултатът бе намален.

В четвъртия гейм Григор стартира със сервис мрежа, който му даде аванс. Последва нов добър първи сервис и българинът покачи резултата на 30:0, а след това увеличи преднината си. Димитров реализира втори сервис, който позволи на Пол да атакува, но американецът сгреши от форхенд и Григор поведе с 3:1. При резултат 15:15 в петия гейм, Димитров предприе промяна на темпото и опита с къса топка да изненада съперника си, но топката се спря в мрежата. Последва добър кик сервис на Пол и американецът имаше аванс, но последва нова грешка от него на форхенд и за това кратко време той натрупа 20 непредизвикани грешки. Последва добър сервис на американеца и резултатът бе намален.

В шестия гейм Григор стартира добре, принуждавайки Пол да сгреши отново за форхенд, удрайки топката с рамката на ракетата. В следващото разиграване Григор сгреши равенството бе възстановено. Последва продължително разиграване, което бе сгрешено от Димитров на бекхенд. Въпреки грешката, българинът отново заложи на бекхенд по правата и с хубав удар направи резултата 30:30. В този гейм първият сервис на Григор не влизаше, но той съумя да спечели следващото си подаване и стигна до точка за 4:2, която бе реализирана и Димитров продължи да има пробив аванс.

В седмия гейм Пол сервираше с нови топки и двамата тенисисти си размениха по една точка. Последва грешка на американеца на мрежата. Димитров продължи със сечени удари да връща сервиса на Пол, което затрудняваше опонента му и българинът получи нова точка за пробив. Американецът пласира добър сервис и намали изоставането си. При следващото подаване Димитров можеше да има късмет с мрежата, но Пол реагира отлично и реализира, след което пласира добри сервиси и си спечели подаването.

Постепенно спадна ефективността от първи сервис на Григор, но българинът стартира добре осмия гейм, взимайки аванс от 30:0. Правеше впечатление спокойната игра на Димитров и елегантно със слайс принуди Пол да сгреши. Следващото разиграване бе под съпровода на Григор и резултатът бе увеличен на 5:3.

Деветият гейм започна добре за Григор и след отличен бекхенд, българинът стигна до 40:15 и до два сетбола. Първият бе отразен от американецът, но при следващият Димитров принуди Пол да сгреши от форхенд и Григор поведе с 2:0 сета.

III сет

Димитров стартира по отличен начин третия сет, взимайки подаването си без да допусне инкасиране на точка. В този откриващ гейм Григор успя да възвърне първият си сервис, което веднага даде желания ефект. Томи Пол отново не бе концентриран при откриващото си подаване и набързо даде три точки аванс на Григор. Все пак американецът успя да принуди Димитров да сгреши. При следващото разиграване българинът показа отлична игра от линията и след великолепен бекхенд отново спечели ранен пробив.

В третия гейм се стигна до 15:15, след което Григор сгреши къса топка, която даде аванс на американеца. Последва дълго разиграване, което показа търпението на Димитров и Пол сгреши, пращайки топката в аут. Българинът сервира добре, при което последва ретур в аут. Григор отново показа стабилност при сервиса си и поведе с 3:0.

Двамата тенисисти стартираха с размяна на точки при подаването на американеца в четвъртия гейм. Томи Пол отговори с две бързи точки. Григор показа надможи след добър бекхенд ретур и с воле завърши, но последва грешка от бекхен, която позволи на американеца да спечели първия си гейм в третия сет.

Димитров не стартира добре петия гейм, след като сгреши при излизането на мрежата и допусна пасив от 15:30. Последва добър сервис за Григор и равенство. При следващото подаване се проведе дълго разиграване и добър форхенд за американеца, при което Димитров бе затруднен с връщането и Пол завърши с къса. Притиснат до стената и след нова размяна на удари, Григор принуди американеца да сгреши и се стигна до равенство. Последва аут от Пол и гейм бол за Димитров, който бе завършен с мощен сервис – 4:1.

В петия гейм Пол сгреши за пореден път от форхенд за 15:15. При следващото разиграване последва изключителен ретур на Димитров и след излизане на мрежата, българинът спечели точка аванс. Американецът показа нервност и Григор стигна до точка за пробив. Българинът спаси по невероятен начин удар по правата и след нова грешка на Пол, Димитров увеличи аванса си на 5:1.

В седмия гейм Григор сервираше за мача и при първите две разигравания се стигна до 15:15. Полседва дълго разиграване, което завърши с грешка на американеца. Димитров сервира добре, но Пол отвърна с добър ретур и отново се получи равенство. При следващият си сервис българинът стигна до мачбол след излизане на мрежата. Григор завърши по отличен начин, след като принуди Пол да изстреля топката в мрежата.