Григор Димитров-Стан Вавринка бе определен от сайта на АТР като най-очакваният мач в първи кръг на US Open.

Жребият не бе благосклонен и към двамата и във втори пореден турнир от Големия шлем един от тях ще отпадне още в първи кръг.

"Да, отново. Само 2 месеца, след като Димитров и Вавринка се срещнаха в откриващия кръг на Уимбълдън, звездите се срещат отново в мач, който не трябва да пропускате от първи кръг на US Open. Но този път, може да има още по-голямо очакване", пишат от АТР.

"Вавринка, който се завръща след две операции на лявото коляно, победи Димитров на Уимбълдън на най-неудобната си настилка. И докато швейцарецът е №101 в АТР ранглистата, шампионът от US Open 2016 играе на много по-високо ниво от това. Вавринка спечели общо пет мача на Роджърс Къп и в Синсинати, всички срещу съперници от топ 40, а двете му загуби дойдоха в завързани загуби срещу Рафаел Надал в Торонто и Роджър Федерер в Синсинати."

"Димитров, който е настоящият шампион от Финалите на АТР, показа прогрес по време на този хард корт сезон, достигайки в Канада до първия си четвъртфинал от април насам и докарвайки Джокович до три сета в Синсинати. Българинът е решен да се реваншира за загубата от Вавринка в Ню Йорк, което би увеличило водачеството му в съперничеството с Вавринка на 5:3."

"Ще бъде интересно да видим кой ще успява да контролира точките на Флъшинг Медоус. Димитров в най-добрата си форма, когато сервира добре и използва атлетизма си, може да взима топката рано и да се движи към мрежата. Но Вавринка, който се доближава до най-добрия си тенис, може да удря от основната линия с всеки един в света, особено със своя впечатляващ бекхенд с една ръка. Победителят ще срещне квалификант във втория кръг", пише още в материала.

Григор Димитров и Стан Вавринка

източник: Gulliver/GettyImages

Другите двубои, които се очакват с голям интерес от първи кръг, са:

Рафаел Надал - Давид Ферер
Фернандо Вердаско - Фелисиано Лопес
Адриан Манарино - Франсис Тиафо
Карен Хачанов - Алберт Рамос-Виньолас