Вълнението около предстоящия US Open достига връхната си точка. В днешния ден две уникални тренировки привлякоха огромно внимание и създадоха специална атмосфера на тенис корта.

Между 12 и 13 часа местно време, Григор Димитров и Карлос Алкарас излязоха за тренировка, която веднага привлече интереса на зрителите. Двамата тенисисти, които често си сътрудничат и тренират заедно преди важни турнири, предоставиха на феновете зрелище, изпълнено с мощни удари и изключителна техника.

Тренировката между българския и испанския тенисист бе истинска демонстрация на съвременния тенис, с изключителни моменти от двамата играчи, които показаха своето отлично взаимодействие на корта. Димитров и Алкарас не само че се забавляваха, но и демонстрираха високо ниво на подготовка и концентрация, което остави следа у всички присъстващи.

Още по-вълнуваща беше сесията от 15 часа, когато на корта се завърна любимецът на феновете Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът, носител на титлата от US Open 2009, беше спаринг партньор на Новак Джокович в изключително специална тренировка. Дел Потро, който сложи край на кариерата си поради контузии, бе посрещнат с овации от публиката на „Артър Аш“.

Вълнуващата част от сесията беше, че и двамата играчи бяха оборудвани с микрофони, което позволи на феновете да се насладят не само на техните тенис умения, но и на разговорите им за миналото съперничество и спомени. Диалозите и разказите на Джокович и Дел Потро добавиха допълнителна стойност към тренировката, която се превърна в истински празник за всеки, който я наблюдаваше.