Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне Стийв Джонсън (САЩ) в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания. Това определи тегленият днес жребий.

Димитров води с 5:2 победи срещу Джонсън в двубоите им досега. Двамата ще играят за трети път на "Уимбълдън", като досега са си разменили по една победа. Първо хасковлията печели със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) през 2015 година, а Джонсън взема реванш с 6:7(6), 7:6(3), 6:4, 6:2 година по-късно, когато прави и най-доброто си представяне в надпреварата с класирането си на осминафинал.

31-годишният българин, 21-и в класацията на АТП, е поставен под номер 18 в основната схема. Той е полуфиналист на турнира от Шлема в Лондон през 2014 година. 32-годишният Джонсън е 92-и в света в момента, но е достигал до 21-ото място.

При успех на старта Димитров ще играе срещу победителя от мача между Хенри Лааксонен (Швейцария)  и участващия с "уайлд кард" представител на домакините Райън Пенистън.

Евентуално в трети кръг може да гледаме отново двубой между Григор и Камерън Нори, който е 9-и поставен. Британецът вече загуби от българина на турнира в “Куинс” още в първия кръг с 6:7(2), 6:1, 6:4. За да стигне до третата фаза на “свещената трева” обаче той ще трябва да елиминира последователно Пабло Андухар и някого измежду Жауме Мунар и Тиаго Монтейро.

Жребият за женската схема по-рано днес определи първата ракета на България Виктория Томова да започне срещу Даря Савил (Австралия).