Първата ракета на България Григор Димитров сподели, че чрез участието си на тазгодишния US Open цели да предизвика самия себе си. Хасковлията разкри пред Евроспорт, че участието му на турнира за него е важна част от възстановителния процес след преболедуването на коронавируса. Той допълни, че е свалил килограми, нямал е обоняние и е имал сериозни болки в тялото.

10 снимки

„Последните шест месеца от живота ми бяха доста необичайни. Може би не би трябвало да се оплаквам. През първите три месеца от паузата имах възможност да оставя тениса настрана и да помисля за други неща. После се заразих с коронавируса и месецът след това беше много труден за мен. Свалих доста килограми, нямах обоняние и чувство за вкус. Изпитах пълната сила на вируса“ разкри той.

„Чувството беше много неприятно. Изпитвах сериозни болки в тялото. Но въпреки това стигнах до извода, че няма как да се развиваш и да вървиш напред, ако не излезеш от зоната си на комфорт. Това беше причината да реша да дойда. Тук става въпрос по-скоро за психическо възстановяване, отколкото за физическо. Трябва да откриеш кои са нещата, които са важни за теб и да се съсредоточиш върху тях“ каза още 20-ият в света.

Както е известно, днес Димитров ще излезе на корта за втория си мач от състезанието, а негов съперник ще бъде Мартон Фучович, който го елиминира във втория кръг на Western & Southern Open.  Мачът е втори от днешната програма на корт №12, която започва в 18:00 часа българско време и ще можете да го проследите гейм по гейм на Gong.bg.