Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще тренира само с Гофен до края на периода на карантина в Мелбърн. По първоначалния план на „Tennis Australia“ участниците на „Australian Open“ бяха длъжни да изберат един свой колега за тренировки в първите 7 дни на изолация, а през втората седмица групата да се увеличи на общо четирима тенисисти.

Според испанския вестник „Marca“ обаче във видео разговор със състезателите турнирният директор Крейг Тайли е обявил, че има промяна и през втората седмица тренировките ще продължат да бъдат единствено с първоначалния спаринг партньор.

За Григор Димитров това означава, че до края на януари единственият, с когото ще разменя удари на корта, е Гофен. В този период световният №19 е и без своя треньор Данте Ботини, който е в строга карантина, тъй като бе на самолета от Лос Анджелис, на който бяха открити хора с COVID-19. Хасковлията все пак има човек до себе си в петте часа за тренировки, като това е физиотерапевтът му Алгис Христов, пише Tenniskafe.com.

Причината за промяната в условията идва най-вече от притеснението на местните власти за разпространение на коронавируса сред тенисистите, а оттам и сред местното население.