Големият ден настъпи! Навръх 134-та годишнина от Съединението на Република България едно от най-значимите имена в модерната й спортна история днес ще влезе в нова титанична битка за чест и слава. 

Григор Димитров се изправя срещу поставеният под номер 5 в схемата на Ю Ес Оупън руснак Данаил Медведев, в опит да достигне исторически първи финал на турнир от Големия шлем в своята кариера. Двубоят е с начален час 23:00 българско време. 

След една изключително колеблива 2019-та година българинът най-после намери себе си и е само на 2 крачки от написването на изцяло нова страница в българската мъжка тенис история. По пътя за финала Григор постигна победи срещу италианеца Андреас Сепи, полският квалификант Камил Майхржак и младият австралиец Алекс Де Минор, губейки само един сет. 

На четвъртфинала дойде и черешката на тортата - една великолепна първа победа в професионалната кариера на хасковлията срещу един от колосите на световния тенис - Роджър Федерер. Епичната битка, продължила над 3 часа и завършила с успех в 5 сета, беше ясен сигнал, че Григор отново е сред най-добрите в света и отново ще се бори за най-големите отличия. 

Последната стъпка, преди евентуален финал с друг велик шампион - Рафаел Надал, ще е срещу коравия Данаил Медведев. Руснакът се представя на много високо ниво през целия турнир. като той също взе именит щвейцарски скалп на четвъртфиналите - този на Стан Вавринка, след победа с 3:1 сета. Сега обаче ще трябва да премине и през Григор, за да стигне до двубой с Матадора. 

Зрелището ще е голямо, а ние от GONG.bg ще следим двубоя на живо за вас на нашия сайт.