Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че не е останал изненадан от победата на Карлос Алкарас във финала срещу Новак Джокович на „Уимбълдън“ през миналия месец. Испанецът триумфира на свещената трева в Лондон след изключителна драма в пет сета.

„За мен победата на Алкарас не е изненада. Играл съм два или три пъти с него и в известна степен знаех какво ще направи. Той изобщо не се притеснява при важните точки, играе своята си игра и това му донесе успех“, сподели Гришо в интервю.

Първата ракета на България разкри, че за него е било удоволствие да гледа мач на толкова високо ниво.

„Много бързо разбрах какво ще се случи. Предусещах как Алкарас ще поеме пълен контрол на мача след всичко, което видях в първия сет. Много ми беше интересно да гледам мач на толкова високо ниво и как те играят във важните точки. Да отдадем заслуженото на Алкарас затова, че играе по този начин в такива моменти и точки. Беше невероятно за гледане. Накрая, но не и на последно място: Новак отново достигна финал в Големия шлем, което е страхотно постижение. Ще бъде много интересно да се следи тяхното съперничество“, допълни Димитров, който вчера се класира за четвъртфиналите на силния турнир във Вашингтон от сериите АТП 500.

Алкарас и Джокович са изиграли три мача помежду си, като младият испанец води с 2:1. От своя страна Димитров се е изправял три пъти срещу световния номер 1 и все още няма победа срещу него, като срещите бяха на три различни настилки - клей, трева и твърди кортове.