Григор Димитров има намерение да се състезава още 10 години. Новината обяви самият той след победата над Хуберт Хуркач, която бе под номер 100 за него в сериите "Мастърс". Думите му със сигурност ще зарадват цяла България и милионите му фенове по света. Пред Tennis Now 30-годишният българин коментира забележителното си постижение.
"Чувството е сюрреалистично, защото никога не съм си мислел, че изобщо ще мога да изиграя сто срещи  на подобно ниво. Късметлия съм, особено предвид трудните години, контузиите и всичко останало. Това постижение означава много за мен и наистина го оценявам. 

Смирен съм, но същевременно се усмихвам отвътре. Случилото се е красиво и се надявам да продължа да се състезавам още едно десетилетие. Най-ключово винаги е било постоянството. Стремя се да намирам баланса в тренировките, почивките, храненето и всичко останало. Вярвам силно в тези практики и тяхното изпълнение. Важно е да се фокусираш върху изграждането на собствени правила, които да спазваш", заяви Димитров.