Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остана доволен от себе си при трудния успех над поляка Хуберт Хуркач, който го класира за полуфиналите на Индиън Уелс.

Въпреки натрупаната умора, Димитров показа отличен тенис и заслужено надделя 3:6, 6:4, 7:6 (2) и намери място сред четиримата най-добри в надпреварата.

„В интерес на истината не се чувствам чак толкова изморен, но все пак съм доволен, че ще имам ден почивка. Бях много добре психически, а това помага и на тялото. Бях на ниво през цялата среща. Това е нещо, с което се гордея. Опитвам се да извлека позитивите от всичко, което свърших в двата мача вчера и днес”, сподели Григор Димитров на пресконференцията след мача.

„Винаги е трудно, когато краката ти не те слушат. Нямаш сили, за да продължиш. Днес беше мач на психиката. Той знаеше, че нямам много енергия в себе си, аз също го знаех. Успях да взема важните точки в моя полза. Разбира се, имах и късмет с мрежата в сетбола. Той също спечели немалко важни точки, но когато ножът опираше до кокала, взимах правилните решения”, каза още той.