Световният номер 3 Григор Димитров изрази задоволството си от успеха над Андрей Рубльов в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Ни слънце, ни жега, ни Рубльов! Григор е на осминафинал

Викът на победата за Гришо

Григор се мори на зверска жега, разкъса фланелката си

„Като цяло се чувствах добре психически и това ми помагаше в мача. Просто гледах напред. Опитвах се да мисля по-просто на нещата. Знаех какво мога да очаквам”, коментира Григор Димитров.

„Очаквах, че ще е по-изтощен и това ми помагаше да стоя добре в мача. Очаквах своите шансове в геймовете, особено когато бях от страната, в която вятърът ми помагаше. Имаше няколко критични моменти, но тогава успявах да вкарам няколко първи сервиси и да обърна нещата в своя полза”, добави още Гришо.

„Да бъда честен - не ме интерсува какви са условията. За мен е все едно дали е толпо или студено. Всеки път е различно и това е специфичното в моята работа. Каквото е за мен такова и за него. Той направи някои удари, които не очаквах, че ще се получат. Беше подредил добре тактиката си за този мач. Аз просто използвах моите шансове”, каза още Димитров след победата с 3:1 сета над Рубльов в Мелбърн.

„Най-важните мачове за мен са, когато нещата не вървят, но успявам да намеря начин да победя. Той е чудесен играч, много добър. Знаех какво да очаквам и какво да направя. Играта не ми върви особено, но съм доволен от победата. Просто опитвам някои неща. Физически се чувствам много добре, това е добър знак. Опитвам да остана спокоен. Мачът е дълъг и опитвах да използвам всяка възможност”, заяви най-добрият ни тенисист и продължи:

„Не съм променил нещо специално, просто опитвам да вървя напред. С екипа ми работим върху нещата, които работят. Смятам, че е важно в началото на годината да направиш добри мачове.”

По повод евентуалния си съперник в следващия кръг, който ще бъде излъчен от мача между Ник Кириос и Жо-Вилфред Цонга, Григор коментира:

„Ще гледам с интерес, това е сигурно. Двама отлични тенисисти. Ник играе страхотно, а и в къщи. Мисля, че ще покажат атрактивен тенис. Предполагам публиката ще се наслаждава, а и аз също.”