Световната №1 Симона Халеп успя да преодолее Анжелик Кербер в три сета и да се класира за полуфиналите на Ролан Гарос!

В повторение на епичния полуфинал от Аустрелиън Оупън, Халеп отново надделя над германката, но този път драмата не бе чак толкова голяма. 

Макар и №1, Халеп все още няма титла от Големия шлем, а срещу Кербер отново показа, че е жена с мисия, която е именно трофея в Париж. Румънката реализира общо 8 пробиви в двубоя спрямо 4 на съперничката. И двете тенисистки търсеха развръзката, което доведе до красиви разигравания.

Халеп обаче бе по-постоянната тенисистка, макар и тя да имаше спадове.

Мачът започна с два пробива в нейна полза и бързо 4:0. Само че Кербер успя да върне и двата до 5:5. Нещо повече – германката постигна още един за 6:5 и сервираше за сета. Само че Халеп на свой ред направи нов пробив и вкара сета в тайбрек.  В него Халеп бе много колеблива на сервис и след 7:2 Кербер бе с едни гърди напред към победата.

Това обаче не притесни Халеп. Във втората част тя бе перфектна в своите подавания, отрази единствения брейкбол на съперника, а в същото време проби по веднъж в първия и в последния гейм на сета.

И третият сет започна с предимство на световната №1. Тя поведе с 2:0, след което двете си размениха по един пробив за 3:1. При 5:2 Халеп сервираше за спечелване на мача и след топка в аут на съперничката реализира първия си мачбол.

На полуфиналите Халеп ще срещне третата в схемата Гарбине Мугуруса, която се разправи категорично с Мария Шарапова.