Недоволство от късните мачове на "Уимбълдън" изрази Новак Джокович. Според него вечерните начални часове на срещите на двата основни корта в Лондон на практика превръщат надпреварата в Лондон в турнир на закрито за играчите, които участват във финалните мачове за деня.
 
Седемкратният шампион и защитаващ титлата си Джокович победи участващия с "уайлд кард" Тим ван Райтховен в четири сета под светлините на Централния корт в неделя в мач, който приключи до около 22:40 часа местно време (0:40 българско).
 
"Не виждам причина да няма по-ранен старт на двубоя. Ако играеш последен мач на Централния корт, ще го завършиш под покрив, което променя стила на игра и  начина, по който се движиш на корта. По-хлъзгаво е, и светлината е изкуствена. Това наистина е като турнир на закрито в повечето случаи, когато си последен на Централния корт или на номер 1", коментира сърбинът.
 
Сали Болтън, главен изпълнителен директор на организационния комитет, защити програмата на "Уимбълдън" и каза, че в момента няма планове за изместване на началните часове. 
 
"Реалността при провеждането на тенис турнир е, че след като започнете деня, нямате представа кога ще завърши той. Доста е непредвидимо", каза тя./"Телеграф"