След цял ден очакване, феновете на тениса и тези на сърбина Новак Джокович узнаха какво смята той за цялата ситуация около него.

„Господ гледа всичко! Моята благословия е духовна, а тяхната – материална“, това е написал Новак в съобщение до брат си Джордже, което той прочете пред медиите в Белград.

Още по темата:

Сандгрен атакува австралийските власти заради Джокович

Играч на Звезда защити яростно Ноле

Бащата на Джокович: Новак вече е символ на свободния свят

На брифинга присъстваше и бащата на Ноле – Сърджан Джокович, който анонсира, че Новак не е в ареста в Австралия, а в затвора.

Gulliver/GettyImages & BGNES
59 снимки

„Що се отнася до крайния изход, има три варианта. Едната е да оставиш Новак да си признае грешката и да се унижи пред целия свят заради свой голям пропуск. Вторият е да го депортираш обратно, но тогава остава въпроса дали ще върнат всички тенисисти с подобен тип документи. И третото е – Австралия доказва, че е по-голяма от Господ и наистина ги интересува как Новак би се върнал. Те говорят за хигиената на най-добрия спортист в света, а го изтезават и го поставят в отвратителни условия. Вярвам, че съдът е независим и ще вземе правилното решение“, каза още братът на Новак Джокович на специално организиран брифинг.