Новак Джокович дари пет милиона динара (около 40 хиляди евро) на болница в Нови пазар, разкриват медиите в Сърбия. В града, който е един от най-големите огнища на коронавирус в страната, беше обявено извънредно положение.
Джокович лично се свързал с ръководството на болницата и предложил фондът му да закупи необходимото защитни маски и облекла, лекарства и медицинско оборудване.
 
Миналата седмица Джокович и съпругата му Елена дадоха  положителни тестове за коронавирус след Адриа тур, организиран от сърбина.
 
През март 17-кратният шампион от Големия шлем и семейството му дариха 1 милион евро за борба с COVID-19 в Сърбия, а през април - значителна сума на болници в италианския Бергамо.
 
"Това е голяма помощ, най-голямата, която получи Нови пазар. От името на всички граждани на Нови пазар и на всички здравни работници благодаря на Джокович за помощта, която ще бъде използвана в борбата с коронавируса", заяви за сръбската държавна агенция Танюг директорът на здравния център в Нови пазар Ервин Корович.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.