Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович  се класира за десети път за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания.
Защитаващият титлата си и петкратен победител на "Уимбълдън" Джокович надделя над унгареца Мартон Фучович с 6:3, 6:4, 6:4 за 2:17 часа, записвайки победа № 100 на трева в кариерата си.
 
Двамата бяха затруднени от условията на корта заради силните пориви на вятъра, като сърбинът направи нетипичните 30 непредизвикани грешки, а Фучович дори с една повече.
 
Сърбинът стартира устремно и поведе с 5:0, но след това допусна пробив и се нуждаеше от цели шест сетбола, за да затвори първата част.
Фучович беше равностоен в голяма част от остатъка от мача, но след 4:4 във втория сет Джокович направи серия от четири поредни гейма, за вземе частта и да поведе с 2:0 в третата, а до края не допусна да бъда застигнат.
 
"Като цяло се представих солидно. Не направих почти нищо погрешно. Затворих срещата при първата възможност. Стартирах много добре. След това направих пробиви в точните моменти в края на втория и в началото на третия сет. Мартон е страхотен играч и направи отличен турнир. Следя статистиките, радвам се, че достигам до рекорди. Това ми дава самочувствие. Понякога нещата изглеждат нереални, но не приемам нищо за даденост. Да бъда част от историята на тениса е огромно вдъхновение за мен", коментира Джокович.