Новак Джокович и Ник Кирьос ще затвърдят добрите си взаимоотношения напоследък с тренировъчен мач пред публика на „Род Лейвър Арена“ в петък, съобщиха организаторите на Australian Open. Първият турнир от Големия шлем за годината стартира следващия понеделник, като деветкратният шампион от надпреварата Джокович се завръща след забраната си миналата година.

Известният с ексцентричния си нрав Кирьос в миналото бе нарекъл Джокера „инструмент“, но го подкрепи публично през 2022, когато Ноле бе депортиран от Австралия заради липсата на ваксина срещу коронавирус. „Пригответе се за експлозивен тенис, когато най-известните „приятели-врагове“, написаха от АО в Туитър.

Средствата от мача ще отидат за благотворителност и ще бъде повторение на финала между двамата на Уимбълдън, в който Джокович надигра Кирьос в четири сета. Срещата ще осигури на австралиеца малко от необходимата подготовка за домашния турнир от Шлема, след като до момента той лекува травма на глезена. Джокера спаси мачбол в неделя, преди да надвие Себастиан Корда за титлата в Аделаида и да утвърди статута си на основен фаворит в Мелбърн.