Мачът от третия кръг на Ролан Гарос между Григор Димитров и Зизу Бергс бе отлоежен при резултат 6:3, 2:1. Срещата ще се доиграе утре.

Първият сет бе прекъсван три пъти заради дъжда в Париж. Иначе той започна с пробив на Бергс още в първия гейм. Димитров се съвзе и върна пробива, а веднага след това поведе с такъв, за да затвори сета при 6:3.

Във втори сет Гришо поведе с пробив, но малко след това дъдж прекъсна мача за четвърти път. След дълга пауза организаторите решиха да отложат двубоя.
 
ПЪРВИ СЕТ (6:3):

Началото за Григор бе трудно, след като изостана с 0:40 на свой сервис. Това даде три възможности за пробив на Бергс още в първия гейм на мача. Първите два брейк пойнта бяха спасени от Гришо, но след това той допусна пробив. В началото на втория гейм обаче отново заваля, като това прекъсна срещата. Двамата се прибраха в съблекалните, а малко след това хасковлията се завърна на корта, тъй като дъждът намаля. След подновяването на играта, Зизу Бергс затвърди пробива си и поведе с 2:0.

Григор спечели следващия си сервис-гейм без затруднения. След това обаче дъждът отново прекъсна срещата. След повече от 20 минута пауза срещата бе подновена. В четвъртия гейм от началото на срещата Гришо получи първи шанс за пробив при 40:30. Белгиецът обаче изравни, а след дълго разиграване успя и да вземе предимство. След това Бергс обаче не успя да затвори гейма, след като двамата с българина излязоха на мрежата, а в крайна сметка първата ни ракетоа успя да прехвърли противника и да спечели точката. В следващото разиграването удар на Гришо срещна мрежата, но топката тупна в половината на белгиеца, който пък след това със смач отново взе преднина, а впоследствие направи резултата 3:1.

Най-добрият ни тенисист отново имаше проблеми при свой сервис, като се стигна до 30:30, а след това и 40:40. В крайна сметка с къса топка българинът измъкна гейма. Бергс започна сервис-гейма с двойна грешка - първата му в мача, а след това направи и непредизвикана грешка на мрежата. Гришо поведе с 40:15 и получи два шанса за пробив. Белгиецът изпрати топка, която бе посочена като аут, но Димитров се намеси и увери всички, че всъщност топката е попаднала в полето му, постъпвайки изключително джентълменски. След това хасковлията се възползва от втория си брейк пойнт и с къса топка върна пробива - 3:3.

Зизу Бергс обаче получи нова възможност да пробие още в следващия гейм. Българинът успя да вземе две поредни точки и обърна гейма, а след това го и спечели с перфектен сервис - 4:3. В следващия гейм 24-годишният белгиец направи първия си ас, но дори това не му помогна, след като Гришо стигна до 40:40. След това обаче над корта заваля силен дъжд, което доведе до трето спиране на срещата. Този път паузата беше кратка, а след това Гришо пропиля една възможност за пробив, за да се стигне отново до равенство 40:40. Гришо стигна до нов брейк пойнт, като този път грешка нямаше и той поведе с пробив - 5:3. Българинът навакса изоставане от 0:30, за да спечели гейма и да затвори сета при 6:3.

ВТОРИ СЕТ:

Гришо показа отлична игра на мрежата, но при следващия сервис на Бергс ретурът му отиде в аут - 15:15. Последваха обаче две поредни точки за българина, при което Бергс едва не си изпусна нервите. Така се стигна и до три шанса за пробив. Първата ни ракета се възползва още от първия и започна отлично втория сет. Първата ни ракета спечели следващия гейм на 0 и затвърди пробива си - 2:0. Белгиецът спечели сервис-гейма си, но след това отново започна да вали силно, което наложи и покриването на корта. Тенисистите отново се прибраха в съблекалните си.