Доминик Тийм може да не защити титлата си от US Open през тази година заради контузия, но това не пречи на австриеца да анализира ситуацията в световния тенис. И макар че ще видим „доминатора“ в игра чак през следващия сезон, сега той изрази мнението си за съперничеството между тримата големи, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Според Тийм, ноле изобщо не бива да бъде отписван, въпреки загубата си на финала от Даниил Медведев.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Винаги съм казвал в различни интервюта, че тези трима спортисти са уникални. Моето виждане се различава от това на повечето хора, защото аз изпитвам огромно уважение към всеки един от тях. Никога не съм избирал просто един, и не съм казвал, не, Рафа е най-добрият, или по-велик от Роджър няма. Напротив, щастлив съм, че играя във времето на толкова невероятни тенисисти и личности. Изправял съм се и срещу тримата, и за мен е истинско удоволствие, всеки път, когато изляза на корта, за подобен мач. Считам, че Новак Джокович изобщо не е редно да бъде отписван с лека ръка. Не забравяйте, че все още резултатът по брой отличия от Големия шлем е равен. Никой няма да се откаже толкова лесно от борбата, след време да е наричан най-великият тенисист в историята. Очаква ни страхотна 2022 година, като според мен съперничеството между Федерер Надал и Джокович изобщо не е към края си. Това е най-великото противопоставяне в историята на тениса, и друго такова, едва ли ще има скоро“, завърши Тийм.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.