Днес, 8 юли, ще стане ясен вторият финалист на Откритото първенство на Великобритания по тенис при мъжете. Шесткратният първенец в турнира Новак Джокович ще излезе за мача си с представителя на домакините Камерън Нори не преди 17:00 часа българско време на Централния корт в Лондон.

Джокера постигна чисти победи над Танаси Кокинакис и Миомир Кецманович, загуби по един сет от Сонво Квон и Тим ван Райтховен, а най-трудният му мач дойде в четвъртфиналите, където се наложи да обръща Яник Синер от 0-2 сета изоставане.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Нори се наложи чисто над Пабло Андухар-Алба, Стив Джонсън и Томи Пол, но игра цели два петсетови срещи, които в крайна сметка спечели – срещу Хауме Мунар, и Давид Гофен в четвъртфиналите. Джокович и Нори имат един мач помежду си – на финалите на АТП миналата година в Торино, когато сърбинът даде само три гейма на британеца.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Победителят от полуфиналния сблъсък ще се изправи срещу Ник Кирьос в неделния финал на надпреварата, след като австралиецът се класира за спора за титлата без игра след оттеглянето на Рафаел Надал поради 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул.