Григор Димитров не скри удовлетворението си от победата над Доминик Тийм минути след успеха му над австриеца, който е №3 в световната ранглиста.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

"Това беше един от мачовете, през които трябва да преминеш през сезона. Днес беше един от моите дни. Очарован съм от начина, по който запазих концентрация до края и то срещу един невероятен съперник. Имах игрови план за мача и се се придържах към него. Много съм щастлив, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка, бях спокоен и коцентриран през целия мач. Доминик е невероятен тенисист и много ми харесва да играя срещу него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, но в същото време бих искал да отдам заслуженото на себе си. Проведох много добра подготовка преди турнира. Исках да поработя върху скоростта си и тренирах много усърдно извън корта", заяви Гришо. 

Той беше категоричен, че мислите му вече изцяло са насочени към следващия мач.

"Винаги съм казвал, че е много важно да запишеш добри резултати в началото на годината. Мисля, че този турнир е чудесна възможност да установиш на какво ниво се намираш както във физическо, така и в психологическо отношение. Важно е да вдигаш темпото с всеки следващ мач, който играеш. Не мисля, че правя нещо необикновено. Просто продължавам да се трудя и мисля само за следващия мач“ отговори Димитров.