Стефанос Циципас е изключително доволен от победата си в пет сета срещу Тейлър Фриц в четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия в понеделник. Гръцкият представител изоставаше в сетовете, но постигна знаменит обрат.

"Просто се съсредоточавам върху изграждането на модели и структура на играта. Фокусирах се върху всяка една топка. Опитвам се да диктувам разиграванията и да гледам в следващия момент. Какво би се случило след това, ако направя определени неща? Когато играя шах, също някак се губя в играта и е прекрасно да мога да се разпростирам толкова много и да бъда на правилното място в определения момент. В такива мигове сякаш времето се забавя", заяви 23-годишният Циципас пред „Евроспорт“.

30 снимки

Той ще се опита да достигне за трети път в кариерата си до полуфиналите в Мелбърн. В следващата фаза гръцкият тенисист ще се изправи срещу Яник Синер.

"Петият сет беше моментът на мача, в който нещата станаха наистина изцяло физически. Бях готов да положа много усилия за всяка една топка и да го накарам да работи във всяко разиграване. Синер ще бъде още едно трудно препятствие. С правилния начин на мислене шансовете ми са доста добри", каза още Стефанос Циципас.