Стефанос Циципас стигна до полуфинал на тазгодишния Australian Open, но сякаш фокусът се измести от чудесните му изяви, а причината е добре позната. Световният номер 4 за пореден път получи помощ от страна на своя баща – Апостолос.

Гъркът беше предупреждаван множество пъти в предходните двубои, но той просто слагаше маска върху своята уста и продължаваше да дава съвети. Това днес изнерви до краен предел Медведев, който на няколко пъти направи забележка на съдията да вземе отношение по въпроса, а накрая просто му се разкрещя.

Въпросните ситуации обаче изглежда изобщо не притесняват 23-годишният тенисист, който заяви, че е нарочен.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Невъзможно е да чуя по време на игра, публиката е невероятно шумна. Беше ми много смешно как получих предупреждение за треньорска помощ в срещата си с Беноа Пер, тъй като треньорът ми беше в другия край на корта и вероятно това е един от най-забавните моменти в турнира досега. Честно казано съм свикнал на подобно отношение и съм нарочен от дълго време насам“, обясни световният номер 4.

„Вероятно арбитрите никога няма да разберат, че аз не чувам нищо от тези думи, а съветите са последното нещо, от което имам нужда. Не съм такъв човек, който да се вслушва в указания по време на двубоя. Баща ми е приказлив по природа и съм прекарал безброй много часове, за да го накарам да спре с говореното, но то е част от него. Убеден съм, че тепърва ще получавам подобни предупреждения, макар че не се вслушвам в нито една негова дума. Могат да продължат с този маниер, ако вярват, че са прави“, заяви Циципас.