Стефанос Циципас, поставен под №11 в основната схема на US Open, претърпя разочароваща загуба във втория кръг на турнира, отпадайки след драматичен сблъсък с австралиеца Танаси Кокинакис. Гръцкият тенисист, който бе сред фаворитите за дълбоко класиране, не успя да се справи с предизвикателството, като отстъпи с резултат (5)6:7, 6:4, 3:6, 5:7 в мач, продължил близо четири часа.

Циципас започна мача с амбиция да наложи своята игра, но Кокинакис се оказа сериозно препятствие. Първият сет бе оспорван до последния момент, като двамата тенисисти стигнаха до тайбрек. Въпреки че Циципас имаше своите шансове, австралиецът успя да спечели сета с (7)7:6, с което си осигури психологическо предимство.

Във втория сет гръцкият ас демонстрира по-добра игра и успя да изравни резултата, спечелвайки сета с 6:4. Надеждите на Циципас за обрат бяха краткотрайни, тъй като Кокинакис отново взе инициативата в третия сет, затваряйки го с 6:3 и отново излизайки напред в мача.

Четвъртият сет бе решаващ за съдбата на двубоя, но въпреки усилията си, Циципас не успя да преодолее защитата на своя съперник. Важните точки отново отидоха на сметката на Кокинакис, който спечели сета с 7:5, слагайки край на участието на Циципас в турнира.

Това ранно отпадане е сериозен удар за гръцкия тенисист, който в последните години се утвърди като една от звездите на световния тенис.

В същото време, канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим също отпадна още на старта на US Open, след като загуби от 18-годишния чех Якуб Менсик с 2:6, 4:6, 2:6. Младият чех показа впечатляваща игра и затвори мача в рамките на два часа и четири минути, оставяйки Оже-Алиасим без възможност да се противопостави на настъпателната му игра.