Тони Надал смята, че има хиляди причини, поради които феновете на тениса не харесват Ноле Джокович, а обожават Федерер и Надал. Според чичото на Рафа е трудно е да се определи кой от двамата велики спортисти е по-обичан, но  Новак винаги ще стои на заден план, колкото и отличия да спечели от „големия шлем“. 
 
"Любовта на хората не се купува. Те ясно виждат какъв е Джокович и какво прави той. Аз не одобрявам неговото поведение на и извън корта и смятам, че Рафа и Роджър са доста по-добри личности. Спомнете си за великото съперничество между Надал и Федерер преди появата на сърбина. Колко велики мача изиграха един срещу друг, а феновете просто избираха своя фаворит. 
 
И точно тогава се появи Новак. По онова време нямаше място за него, тъй като тогава всички се вълнуваха от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Във времето хората не харесаха някои неща в отношението и поведението на Джокович и до днес всичко е, както бе преди 10 години. Надал и Федерер са най-обичаните от феновете на тениса, а Новак Джокович остава по-назад и това според мен никога няма да се промени“, коментира Надал, който в момента е треньор на Феликс Оже-Алиасим.