Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер заяви пред Tennis Tourtalk, че според него Рафаел Надал все още е фаворит №1 за титлата на Ролан Гарос въпреки неуспеха в Рим. Испанецът отпадна на 1/4-финалите във Вечния град след загуба в два сета от Диего Шварцман.

Gulliver/Getty Images
21 снимки

„По принцип е най-логичното нещо на света да посочиш 12-кратния шампион на Ролан Гарос като фаворит за титлата. Тази година обаче животът и тенисът са различни“ сподели Бекер.

„Гледах мачовете му в Рим и е очевидно, че той все още не е на 100% готов. Играчите, взели участие на турнирите в САЩ, както и на тези в Рим и Хамбург, ще имат предимство, тъй като в момента всички се опитват да натрупат възможно най-много игрова практика. Това е най-необходимото, за да подобриш формата си“ коментира още експертът на Евроспорт.

„Същото важи и за Рафаел Надал. Той е свикнал преди Ролан Гарос да играе в Барселона, Монте Карло, Мадрид и Рим. Това са четири много силни турнира, които му помагат да се подготви перфектно за надпреварата в Париж. Тази година обаче той нямаше възможност да го направи“ добави германската легенда.

Въпреки това Бекер все още е на мнение, че Рафаел Надал ще бъде най-вероятният победител на Ролан Гарос, но направи уточнението, че конкуренцията ще бъде много висока.

„В началото на октомври в Париж няма да бъде толкова топло и топката няма да отскача толкова ивсоко от корта, но Рафа си остава играчът, на когото бих заложил. Но все пак трябва да отчетем, че той ще се ипзрави пред много силна конкуренция. Визирам най-вече Новак Джокович и Доминик Тийм. Надал все още е фаворит №1, но мисля, че те двамата имат много по-големи шансове в сравнение с миналата година“ завърши Бекер.