Винъс Уилямс остави своето име в историята на тениса.

Макар че американката все още не е прекратила кариерата си, вече на 42, по-голямата от сестрите Уилямс просто се забавлява на корта. Все още самата Винъс не е заговорила за отказване, но за всички е ясно, че рано или късно и този момент ще дойде и може би той не е никак далеч.

Сега 7-кратната шампионка от турнирите на „големия шлем“ изрази своето мнение за случващото се в тениса. Бившата номер 1 смята, че хората изобщо не си дават сметка за голяма част от нещата на корта и призова някои фенове да бъдат по-толерантни.

„През тези години съм научила толкова много и имам безценен опит. Не е никак лесно да излезеш на корта и винаги да даваш всичко от себе си, както някои хора си мислят. Изобщо не е толкова просто, излизаш и играеш, защото всичко това коства страшно много усилия. Истината е, че трябва да си много силен психически и да се бориш във всяка една ситуация за максималното. Понякога напрежението е огромно, изтощението също, но не бива никога да се предаваш.

Младите трябва да знаят, че когато загубиш е важно да си извадиш правилните поуки и да приемеш поражението си с достойнство. Много често, от една загуба можеш да научиш толкова много, не всичко е в победата, в успеха на всяка цена. Аз съм спокойна за бъдещето на тениса, нашият спорт ще бъде в добри ръце, защото непрестанно се появяват млади момичета и жени, които са жадни за слава, включително има и страшно талантливи американки, които се надявам, че ще носят радост на моите сънародници през следващите години. Всеки, който иска да се захване с тениса, трябва да знае, че е нужно да се посвети изцяло на спорта и да направи много жертви“, каза Уилямс.