Бившата британска тенисистка Лора Робсън стана поредната, която изказа мнението си за тримата големи в световния тенис. Кой ли не в последно време говори по въпроса за величието на тези трима невероятни спортисти и най-вероятно този дебат ще продължи, докато Новак, Рафа и Роджър не спрат с тениса, а е много вероятно и след това. 

Робсън обаче отдаде дължимото на Джокович, като дори сподели, че 21-кратният шампион от „шлема“ не получава достатъчно уважение от хората. Според нея, феновете трябва да оценяват повече постиженията на сърбина и да се отнасят с необходимия респект към личността му.

„Джокович е феноменален и постигна велики неща. Ясно е, че на всички им е интересно да спорят по темата за тримата големи и да говорят кой е най-великият в историята. Всеки си има различно мнение, но аз определено се възхищавам на Новак.  Дори смело мога да кажа, че според мен, той ще завърши с най-много титли от големия шлем и ще успее да се пребори с Надал, който в момента има една повече от него. Като всички, и аз обичам Роджър и Рафа, но определено считам, че Джокович заслужава повече уважение от феновете на тениса. Много от тях боготворят Надал и Федерер, а Ноле сякаш остава малко встрани. Не намирам това за редно, но както вече споделих, моята прогноза е, че от тези трима големи шампиони, Джокович ще завърши с най-много  трофеи от големия шлем и смело може да бъде наричан най-великият тенисист за всички времена“, каза британката.