Феновете на тениса със сигурност не са забравили за Жил Мюлер. Представителят на Люксембург се отличаваше с мощния си сервис и успя да достигне до четвъртфиналите на „Уимбълдън“ и „US Open“.

Сега, тенисистът стана поредният, който се включи в спора за величието на тримата големи. Мюлер, който е побеждавал Рафа Надал на „Уимбълдън“, определи Роджър Федерер за най-великия в историята, като според него „Маестрото“ е променил изцяло световния тенис.

„Не е важно да се гледат само цифрите и това кой колко титли е спечелил от големия шлем. Числата не са определящи, за да говорим кой е най-великият, има толкова други фактори. Аз смятам, че Роджър изцяло промени играта. Откакто той се появи много повече хора започнаха да гледат тенис и да се интересуват от този красив спорт. Швейцарецът е обичан по целия свят и тази любов на хората не стихва, тя е показателна за всичко. Разбира се, изпитвам огромно уважение към Рафа и Новак, но според мен  Федерер е най-великият тенисист за всички времена. Ако трябва да прогнозирам кой ще завърши с най-много трофеи от шлема, считам, че това ще бъде Джокович. Вярвам, че сърбинът ще играе още дълго и няма да се откаже скоро. Въпреки това, избирам Федерер, защото е нещо велико и много специално да го гледаш и да се наслаждаваш на играта му“, каза Мюлер.