Първият за годината турнир от Големия шлем е все по-близо. Australian Open ще се проведе от 17 до 30 януари, а въпросителните преди началото на надпреварата са все още много. Най-големият въпрос е дали световният номер 1 Новак Джокович ще защитава титлата си, но скоро се очаква развитие по темата.

Според бившия номер 3 Давид Ферер, в никакъв случай не бива да бъде отписван и Рафа Надал от сметките. Ферер смята, че неговият сънародник е напълно способен да вдигне трофея в Мелбърн, стига да се чувства добре и да издържи физически на големите натоварвания.

„Ясно е, че всички считат Джокович за големия фаворит и е напълно нормално това да бъде така. Аз обаче очаквам доста интригуващи 2 седмици, в които всеки ще иска да се бори за своето място под слънцето. Ако трябва да говорим за сериозни претенденти за титлата, аз в никакъв случай не бих отписал Надал. Той може да направи нещо невероятно в Австралия, ако се чувства добре и е на 100 процента“.

„Ако всичко е наред и видим Новак и Рафа в Мелбърн, смятам, че на сърбина изобщо няма да му е толкова лесно. Нека никой не зачерква Надал от фаворитите за трофея, защото през годините сме виждали на какво е способен“, коментира испанецът.