Аляш Бедене имаше една нелоша кариера. Бившият тенисист успя да се изправи по няколко пъти, срещу всеки един от тримата големи, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Сега, словенецът стана поредният, който изказа мнението си за тези трима велики шампиони.

Според Бедене, Джокович спокойно може да бъде наричан най-великият в историята заради всичко, което е постигнал сърбинът на корта.

„В последно време много хора се изказват по темата за тримата големи. Всеки е с различна позиция по въпроса, но аз лично смятам, че Джокович е най-великият тенисист  на нашето време. Според мен, няма да има друг като него, и твърдо вярвам, че той ще завърши с най-много титли и с най-голям брой трофеи от големия шлем. По никакъв начин не подценявам успехите на Надал и Федерер, но така виждам аз нещата. Разбира се, Федерер имаше своето огромно влияние върху играта,  маестрото направи тениса още по-популярен и обичан, но от гледна точка на статистиката и резултатите, предимството е на страната на джокера. Дори мисля, че ноле ще играе още най-малко 2 или 3 години,  стига да е здрав, и тепърва ще счупи още много рекорди“, коментира бившият №43.