Френският тенисист Лука Пуй изрази надежда, че вторият турнир от Големия шлем Ролан Гарос може да се състои. Припомняме, че турнирът, който по традиция се провежда през май, беше преместен от 20-и септември до 4-и октомври, заради борбата с коронавируса. 

Много тенисисти изразиха своето недоволство от преместването на надпреварата, но Пуй смята, че това е най-правилното решение. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

"Много мои колеги не бяха доволни от новината, че Ролан Гарос ще се проведе през септември и аз разбирам това. Аз обаче съм французин и е напълно нормално да желая провеждането на турнира. Кой не би желал да играе пред родна публика, а и това все пак е турнир от Големия шлем. Щеше да е странно без Ролан Гарос, аз все още се надявам, че ще можем да изиграем поне няколко турнира през сезона. Засега обаче спортът трябва да остане на заден план и да се грижим за себе си. Когато отново започнем да играем, ще бъде трудно за  всички. Тенисът, както и целият спортен свят ще се нуждае от време, докато всичко влезе в нормален ритъм“, сподели французинът.

Автор: Дидо Калинков