Съвсем наскоро Винъс Уилямс се завърна на корта след дълго отсъствие. Американката дори вече записа един успех на своята сметка, като преди броени дни стана ясно, че тя е получила Уайлд кард за предстоящия „Уимбълдън“. Тази новина обаче не се хареса на много хора, тъй като според някои фенове на тениса, бившата номер 1 не заслужава да участва в третия турнир от Големия шлем.

Други пък нападнаха 43-годишната състезателка заради нейния ранкинг и факта, че към днешна дата по-голямата от сестрите Уилямс е извън първите 600 в световната ранглиста. Веднага в нейна подкрепа обаче се изказа един от най-добрите американски тенисисти Анди Родик. Според бившия номер 1, Винъс заслужава огромно уважение заради всичко, което е постигнала и хората нямат право да я критикуват.

„Трудно ми е да разбера част от феновете, които казват, че Уайлд кард трябва да получи някоя млада и обещаваща тенисистка. Смятам, че за всички е ясно коя е Винъс Уилямс и тя заслужава Уайлд кард, дори само, защото е Винъс Уилямс. Говорим за човек, който е 5-кратен шампион от Уимбълдън и бивша номер 1 в света. Уилямс заслужава единствено уважение, заради страхотните си успехи на корта и изключителното спортно дълголетие, което показва. Напълно подкрепям решението на организаторите и вярвам, че те постъпиха правилно“, каза Родик.