Новак Джокович преживя доста през последните месеци. Върху главата на сърбина се струпаха сериозни проблеми, но той вече е близо до своето завръщане на корта, като то трябва да е факт през следващата седмица в Дубай.

 Световният номер 1 отново привлече вниманието към себе си, след като заяви, че е готов да пропусне всеки един турнир, на който се изисква тенисистите да бъдат задължително ваксинирани срещу COVID-19. 20-кратният шампион от „Шлема“  сподели още, че е готов да плати цената и да пропусне редица състезания, но той не желае да се ваксинира срещу коронавирус.

БГНЕС/BGNES
13 снимки

В подкрепа на Ноле се изказа бившият испански тенисист Алекс Кореча. Кореча, който в момента работи като тенис анализатор смята, че критиките към Джокович са прекалени и сърбинът заслужава далеч повече уважение.

„Не мога да разбера защо хората толкова обичат да критикуват. Защо първо не погледнат себе си, не видят собствения си живот и тогава да се месят в живота на другите. Всеки сам знае най-добре през какво преминава, а кой ли не веднага побърза да осъди Джокович без да знае каква е ситуацията с него. Нека не забравяме, че ние не сме на мястото на събитието, ние не  бяхме в Австралия и със сигурност не сме наясно с много неща. Новак има пълното право да избере какво иска да сложи в тялото си. Ваксинацията е личен избор и никой не може да го критикува, само защото той не желае да се ваксинира. Джокера е толкова специален човек за нашия спорт и заслужава да бъде уважаван и ценен. Не е редно да се изсипват толкова много критики, а тези хора дори не са били на негово място. Винаги е лесно да съдиш без да знаеш какво преживява другият и какво се върти в неговата глава. Аз съм сигурен, че Джокович има своите причини да постъпи по този начин и мисля, че уважението и респектът са в основата на всичко, но явно някои са забравили истинската стойност на тези думи“, коментира испанецът.