Бившият №2 в световната ранглиста Алекс Кореча изрази мнение, че не е очаквал първата ракета на България Григор Димитров да спечели толкова категорично над настоящия шампион на US Open Доминик Тийм. Испанецът сподели, че е много радостен да види отново хасковлията в заключителната фаза на турнир от Големия Шлем, и че според него Димитров ще влезе като фаворит в утрешния 1/4-финал срещу Аслан Карацев.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

„Невероятно е отново да видим Григор Димитров да играе на такава фаза на турнир от Големия Шлем. Той липсваше на всички ни, защото е играч, който носи невероятна енергия на всяка надпревара, в която участва. Григор е много харизматичен и е страхотно да гледаш играта му. Бях много впечатлен от представянето му срещу Доминик Тийм. Честно казано, не очаквах да спечели толкова лесно. Мислех, че мачът ще бъде дълъг и оспорван, като преди него считах Доминик за фаворит", каза двукратният финалист на "Ролан Гарос".

Кореча разкри и кои ще бъдат най-сериозните предимства на Димитров срещу Карацев.

„Григор натрупа много опит в подобни мачове през последните години. В чудесна форма е, движи се много добре по корта, атаките му са много прецизни и като цяло изглежда така, сякаш наистина се наслаждава на играта. Сега, две години по-късно, той отново има чудесен шанс да играе на 1/2-финал на Големия Шлем. Мисля, че Димитров е фаворит срещу Карацев. Играта му е много разнообразна, а когато съчетае това с вече солидния си опит, става много опасен за всеки опонент. За да успее да победи обаче Григор трябва да поеме инициативата още от началото и да диктува играта, следвайки собствения си тактически план. Необходимо е да поеме контрола върху разиграванията, разчитайки на добрия си форхенд и същевременно да внимава за атаките на Карацев, които също са много качествени“, добави още експертът на Евроспорт.

Схватката между двамата е утре сутрин не преди 06:00 часа българаско време.