Борис Бекер заяви, че е щастлив, че именно Рафаел Надал и Даниил Медведев стигнаха до финала на Australian Open при мъжете на сингъл, но изрази тревога за честността на руснака, която му печели колкото почитатели, толкова и врагове в турнирите на ATP.

Двамата най-добри играчи в турнира според германеца - Надал и Медведев, са заслужили своето място във финала. Честността, която показва руснакът, невинаги обаче е правилното нещо, смята легендата.

„За мен двамата най-добри играчи са на финал. За Рафа съм щастлив, защото съм му голям фен и се притеснявах след операцията му. Но Надал нямаше да бъде Надал, ако нямаше шанс да спечели всеки път, когато играе турнир. Той е спечелил статута си през годините, казва правилните неща дори след мачовете. Не може да кажем това за Медведев, който е много откровен- това невинаги е добре. Но Даниил също спечели много фенове тук с бойкото си представяне”, заяви Бекер.

Надал ще се изправи срещу Медведев в неделя в опит да спечели 21-а си титла от Големия шлем. В момента той е наравно с Новак Джокович и Роджър Федерер, като и тримата са на кота 20. Медведев пък има шанс да стане лидер в ранглистата на ATP след няколко седмици, ако вземе турнира.