Световната номер 2 в женския тенис Арина Сабаленка от Беларус продължи серията си на Откритото първенство на Франция, като се наложи без проблем над американката Ева Наваро с 6:2, 6:3 за час и 10 минути игра.

БТА
19 снимки

Така състезателката от Беларус се класира за четвъртфиналите на втория турнир от Големия шлем за годината, където чака победителката от двубоя между французойката Варвара Грачева и рускинята Мира Андреева.

Сабаленка започна безпощадно мача, като поведе набързо с 4:0 след два пробива. Наваро успя да вземе следващите си две подавания, но съперничката й затвори първата част при първата си възможност на свой сервис.

Сабаленка продължи доминацията си и във втория сет, като проби Наваро за 2:1, а след това затвърди преднината на свое подаване. Белорускинята затвори мача с нов пробив за 6:3.

Арина Сабаленка направи 7 аса в мача, спечели 85 процента от точките на първи сервис и 60% на втори. Тя направи и 376 печеливши удара срещу едва 15 на Ева Наваро.

Сред най-добрите осем на "Ролан Гарос" се класира и италианката Жасмин Паолини след успех над рускинята Елина Аванесян с 4:6, 6:0, 6:1 за малко по-малко от 2 часа на корта.