Мира Андреева определено няма спирка. Младата рускиня вече е част от втората седмица на „Уимбълдън“ и продължава да си пробива път към елита на женския тенис. Макар и да е само на 16, целите и мечтите на тенисистката са огромни, а с представянето си на корта, тя ясно показва, че всичко това, което говори напоследък има своето покритие.

През вчерашния ден Андреева се справи със своята сънародничка Анастасия Потапова, за да се класира на осминафиналите, където я очаква среща с Мадисън Кийс. Очакванията са, че тази среща определено ще си заслужава вниманието и е много трудно да се предвиди кой ще спечели накрая. Сега, руската тийнейджърка не скри щастието си от факта, че е във втората седмица на турнир от „шлема“ и заяви, че е готова за следващото предизвикателство.

„Много съм щастлива. Трябваше да преминем през различни обстоятелства с Анастасия, защото както знаете, мачът ни бе планиран за  събота, но се наложи да почакаме до неделния ден. Доволна съм как се справих с напрежението, защото бе един доста труден двубой. Изоставах с 1:4 във втория сет, но успях да обърна нещата и спечелих срещата в два сета. Наслаждавам се на всичко, което ми се случва и продължавам смело напред. Зная какво да очаквам от мача с Мадисън Кийс, тя е много опасна и смятам, че ще се получи интересен двубой за хората.  Каквото и да стане, аз ще си тръгна с гордо вдигната глава от „Уимбълдън“, каза Андреева.