Анди Мъри се пошегува, че е получил своето „трето инжектиране на микрочип“ тази седмица. Публикувайки в Туитър профила си, шотландецът уведоми последователите си, че е получил бустерната доза преди Аустрелиън Оупън през следващия месец.

„Получих своя трети микрочип днес“, сподели той в социалните мрежи.

Постът бе разтълкуван като ясна критика към безпочвените конспиративни теории, че коронавирусната ваксина е използвана за имплантирането на микрочипове у хората. Твърденията, които рутинно циркулират сред членове на антиваксърското общество, неколкократно са били отхвърляни от учените. Очевидно виждайки забавната част на теориите, Мъри подкрепи проучването, добавяйки: „Шегата настрана…науката е най-добрата“.

Трикратният победител в турнирите от Големия шлем и бивш номер 1 в света подкрепи ваксинацията през пандемията и похвали тези, които са въвлечени в продължаващата ваксинация, пишейки още: „Благодаря Ви, учени, благодаря Ви лекари и здравни работници за невероятната работа, която вършите“.

БГНЕС
45 снимки

Аустрелиън Оупън е първият турнир от Големия шлем в тенис календара и започва на 17 януари. Мъри получи „уайлд кард“ за надпреварата миналата седмица.

Британецът е петкратен финалист, но все още не е печелил в Мелбърн, след като остана вицешампион през 2010, когато отстъпи на Роджър Федерер, и през 2011, 2013, 2015 и 2016, когато загуби от Новак Джокович.