Карлос Алкарас изглежда е на път да прекъсне традицията си с татуировките след спечелена титла от Големия шлем. И това е напълно разбираемо, имайки предвид темпото, с което трупа "мейджър" купи във витрината си.

21-годишният испанец обикновено татуира датата на триумфа си и някакъв символ на града, в който е спечелил турнира. Досега Алкарас има татуирани датите на първата си титла на US Open и на дебютния си успех на Уимбълдън, като последната е допълнена с рисунка на ягода. Тази година Алкарас спечели и на Ролан Гарос, и се очакваше Айфеловата кула скоро да се появи върху тялото му.

Въпреки това, младият тенисист не бърза с новата татуировка и признава, че родителите му не са във възторг от традицията. Той ще трябва да проведе специален разговор с тях след втория си трофей на Уимбълдън.

"Искам да успокоя родителите си и им казах, че ще си правя татус само за първата ми титла на всеки един от Шлемовете. Тази титла на Уимбълдън обаче е много голяма за мен и вероятно ще сложа датата до тази от миналата година. Ще трябва обаче да го обсъдим с тях. Все още не съм си татуирал Айфеловата кула, но със сигурност ще го направя. За Уимбълдън ще видим, защото вече е нужно да говоря с нашите," разкри Карлито пред Tennis Channel.