Световният №1 Карлос Алкарас продължава да пише история на "Уимбълдън", след като срази елиминиралия Гришо датчанин Холгер Руне със 7:6(3), 6:4, 6:4 за 2 часа и 23 минути игра и за първи път стигна полуфиналите на най-престижния турнир на трева. Там го очаква руснакът Даниил Медведев, който отстрани сензационно стигналия до тази фаза световен №43 Кристофър Юбанкс от САЩ. 

20-годишните тенисисти са добри приятели и често тренират заедно, но този път се вкопчиха в здрава битка, а срещата им влиза в историята, тъй като е първи четвъртфинал от 1968 година насам между състезатели под 21 години.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

След като двамата си размениха мини-брейкове, ненавременна двойна грешка даде предимството на Алкарас. Испанецът направи четири последователни точки и спечели първия сет след тайбрек със 7:6 за малко повече от час.

Лидерът в световната ранглиста продължи да сервира много уверено без да допуска възможности за пробив. Той на свой ред се нуждаеше само от една, за да спечели с 6:4 втория сет.

И двамата бяха доста изцедени в третия сет, като Руне успя да се спаси при 5:3 и опита да запази интригата жива. Алкарас обаче не се забави много и с хладно спокойствие вкара и последната точка, за да спечели отново с 6:4 и да се класира за първи в своята кариера на полуфинал в тази надпревара от "Големия шлем".